Potencijalni investitor za kupovinu hotela “Mir”

22.11.2013. 10:51
hotel mir

     Sudbina ruiniranog hotela „Mir“ u Zvonačkoj banji koji ni nakon promene još jednog zakupca, povratnika iz Nemačke nije zaživeo, mogla bi uskoro  da bude rešena, jer je ovih dana Turističkoj organizaciji iz Babušnice prispela ponuda jednog investitora iz Švajcarske. Kako je za Pi kanal izjavio Milan Stamenković, direktor TO Babušnica, Švajcarci su već obišli teren  i najveće interesovanje pokazali upravo za ovu do ne tako davno nadaleko poznatu banju.

Potencijalni investitor iz Švajcarske zainteresovan je ne samo za objekat hotela Mir već i za razvoj turizma u ovom kraju, što bi po rečima Stamenkovića rezultiralo  obnovom rehabilitacionog centra, ali  i otvaranjem novih radnih mesta. 

 

Blagotvorna termalna voda, karakteristička ruža vetrova, kanjoj reke Jerme, brojni kulturno istorijski spomenici i zdrava hrana pripremljena na tradicionlan način samo su neki od neiskorišćenih turističkih potencijala Zvonačke banje koji bi ulaganjima investitora mogli da omoguće ponovni privredni razvoj ovog dela Babušničke opštine. Da li će u tome imati udela potencijalni investitor iz Švajcarske na dogovoru je sa trenutnim zakupcem hotela  ,lokalnim biznismenom iz Nemačke. 

 

Share This:

TIGAR TYRES Konkurs

TIGAR TYRES Konkurs