Ministarka zdravlja otvorila Odeljenje za palijativno zbrinjavanje u Opštoj bolnici

12.12.2013. 15:32
sp-slavica-djukic-620x350

 

U zvaničnoj poseti Pirotu danas je boravila ministarka zdravlja Republike Srbije dr Slavica Đukić – Dejanović. U okviru posete ministarka Djukić -Dejanović najpre se sastala sa načelnikom Upravnog okruga Pirot I održala sastanak sa predsednicima svih opština Pirotskog okruga sa kojima je razgovarala o postojećoj situaciji u opštinama i temama vezanim za zdravstvo. Povod posete ministarke Djukić -Dejanović bilo je otvaranje novog, adaptiranog Odeljenje za palijatvno zbrinjavanje pacijenata namenjeno osobama u poodmakloj fazi neizlečivih bolesti, čije su opremanje i adaptaciju omogućili Ministartvo zdravlja i Fondovi Evropske unije.

Projekat „Razvoj palijativnog zbrinjavanja u Srbiji”je zajednički projekat Ministarstva zdravlja i Evropske unije koji finansira EU. Projekat treba da obezbedi tehničku podršku za uspostavljanje sveobuhvatnog i modernog sistema palijativnog zbrinjavanja u Srbiji. Za ovu namenu iz fondova Evropske unije obezbedjeno je 4,1 milion evra,a ovkva odeljenja pored Pirot dobijaju Ćuprija, Leskovac, Čačak, Sombor i Zrenjanin.

Na Odeljenju za palijativno zbrinjavanje rade po jedan lekar i fizijatar i četiri sestre koji u ovom trenutku brinu o četiri pacijenta. Po otvaranju ovog odeljenja ministarka Djukić -Dejanović sastala se sa direktorima svih zdravstvenih ustanova na tetoriji okruga,Apotekarske ustanove Pirot i filijle RZZO u Pirotu.

 

Share This: