Štrajk upozorenja

14.01.2014. 11:29
ssss

Izmene i dopune Zakona o radu, koje su predložene neće smanjiti nezaposlenost , ističu u Samostalnom sindkatu, podstaćiće otpuštanje radnika. Ovo je za Pi kanal potvrdio Rodoljub Ćirić, predsednik Opštinskog veća SSS u Pirotu, naglašavajući da je 26. decembra održana sednica Veća i da su tom prilikom donete 3 odluke, a sve u cilju zaustavljanja primene Izmena i dopuna Zakona o radu.

U Beogradu je 13. januara održana Sednica predsedništva SSSS , na kojoj je konkretizovana odluka Veća i najavljen štrajk upozorenja za 23. januar, prekid rada od 11 do 12 sati, na radnim mestima i ustanovama. Osnovni zahtev je povlačenje iz procedure predloženog Zakona o radu . Svim sindikalnim organizacijama biće poslat Proglas u kome će biti definisani stavovi Sindikata.

Sednica predsedništva Sindikata biće održana 21. januara, gde će biti donete Odluke o daljim koracima. Planirano je organizovanje protesta , najpre u pojedinim gradovima, a ako ovo ne dovede do socijalnog dijaloga 27. januara biće organizovan generalni štrajk.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2