Obilne padavine nisu zaobišle ni Pirot

19.04.2014. 14:58
Cesme2009

Obilne padavine nisu zaobišle ni opštinu Pirotu.Samo u protekla 24 časa palo je 36 litara po metru vodenog taloga, kažui nadležni u Hidtrometeorološkoj stanici Dimitrovgrad.Od početka obilnijih padavina evidentirano je 90 litara vodenog taloga. Ekipe Štaba za vanredne situacije predvodjene predsednikom opštine Pirot Vladanom Vasićem obišle su teren i konstatovale da nije bilo većih problema na teritoriji opštine. Kako je za Pi kanal izjavio Sreten Savov, član Opštinskog veća i Štaba za vanredne situacije najviše problema bilo je na ulazu u Gnjilan kod vašarišta. Priliv veće količine vode evidentiran je u koritu reke Nišave,kao i kanalu Rogoz,a intervenisalo se i u Petrovcu. Iz Štaba za vanredne situacije najavljuju da će dežurati neprekidno i obilaziti kritična mesta.

I ekipe JP”Vodovod i kanalizacija” su ovog prepodneva primetile zamićenje vode na izvorištu Krupac.Kako je za Pi kanal izjavio Zoran Nikolić, direktor JP”Vodovod i kanalizacija” preporuka za stanovnike Tijabare je da vodu iz gradskog vodovoda ne koriste za piće.

Zavod za javno zdravlje primio je informaciju o zamućenosti ili obojenosti vode u gradskom vodovodu danas u 13:30. Istog časa kontaktirana je Sanitarna inspekcija i JP”Vodovod i kanalizacija” koji su potvrdili pojavu mutnoće u distributivnoj mreži i na izvorištima Krupac I i II i crpnoj stanici Berilovac. Posebno zamućenje po izjavi direktora “Vodovoda” pojavilo se na izvorištu u Zaganici. Zavod za javno zdravlje je po nalogu inspektora krenuo na teren u sanitarno-higijensko izviđanje izvorišta i gradske mreže. Uzorkivači uzorkuju vodu koju očekujemo da se dopremi u Zavod na analizu, kaže se u saopštenju ZZJZ. Kao prvu meru opreza i preventivnog delovanja stručnjaci Zavoda preporučuju potrošačima da ne koriste vodu iz gradskog vodovoda za piće i pripremu hrane do daljeg. Preporučujemo za piće kao alternativu stonu vodu iz prodavnica ili predhodno prokuvanu vodu iz mreže ako nije zamućena,kažu nadležni.
Skreće se pažnju građanima da ne koriste neproverena alternativna izvorišta kao što su : bunari, izvorišta, javne česme i slično.

Share This:

TIGAR TYRES Konkurs

TIGAR TYRES Konkurs