Pokreni akciju spreči diskriminaciju!

20.05.2014. 10:08
ljudska-prava

“Pokreni akciju spreči diskriminaciju!” naziv je jednog od dva projekta koji UG “Vizija” trenutno realizuje. Projekat je deo nacionalnog programa promocije tolerancije I ravnopravnosti , a cilj je jačanje kapaciteta dece i mladih za samostalno delovanje u lokalnoj zajednici i suzbijanje diskriminacije među mladima. Kako je gostujući u emisiji Boje grada izmedju ostalog rekao Miloš Dinić, predstavnik UG Vizija, najvažnije aktivnosti bile su usmerene na izradu sajta Spreči diskriminaciju. Com na kojem su date informacije o ljudskim pravima a koji promoviše ideju tolerancije I borbu protiv diskriminacije. Raspisan je I konkurs za najbolju pesmu I fotografiju.

Centralni deo projekta predstavlja edukativna predstava koju pripremaju mladi glumci iz Dimitrovgrada uz pomoć pripadnika različitih diskriminisanih grupa. Premijera će biti održana početkom juna.

Pozorišnu predstavu osmišljavaju sami glumci uz podršku reditelja i scenariste, kao i pripadnika diskriminisanih grupa. Režiser predstave biće režiser i glumac iz Dimitrovgrada Delča Gigov, a scenarista Elizabeta Georgiev, takođe iz Dimitrovgrada.
Nakon toga sledi javna prezentacija edukativne predstave u svim opštinama Pirotskog okruga, sa snažnim porukama publici: TOLERIŠI, NE DISKRIMINIŠI! POŠTUJ RAZLIČITOST I MANJINSKE GRUPE! Vrednost projekta koji se finansira iz budzeta Republike preko kancelarije za ljudska I manjinska prava je oko 600 000 dinara, a traje tri meseca.

Share This: