Uhapšeni lekari

26.05.2014. 11:04
490x370_pirotska-bolnica

U nastavku akcije na suzbijanju koruptivnih krivičnih dela, pripadnici Policijske uprave u Pirotu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo davanje mita i šest osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita uhapšen je Lj.Đ. (1943), vlasnik privatne specijalističko-ginekološke ordinacije, dok su zbog primanja mita uhapšeni: Z.J. (1955), A.M. (1954), B.K.A. (1966), B.Ć.V. (1953), M.J. (1955) i Z.P. (1961), svi lekari specijalisti ginekologije i akušerstva Doma zdravlja u Pirotu.

Sumnja se da je Lj.Đ. u svojstvu vlasnika privatne specijalističko-ginekološke ordinacije izvršio krivično delo davanje mita tako što je, u periodu od 1. novembra 2011. do 31. decembra 2013. godine, lekarima specijalistima ginekologije i akušerstva Doma zdravlja u Pirotu Z.J, A.M, B.K.A, B.Ć.V, M.J i Z.P. isplaćivao novac u visini od 10 posto od izvršene i naplaćene usluge od pacijenata koje su one upućivale na preglede u njegovu ginekološku ordinaciju, što ukupno iznosi 313.430,00 dinara, navodi se u saopštenju MUP -a Srbije.

Kako je za Pi kanal rekla dr Vesna Janković, direktorka Doma zdravlja Pirot Dispanzer za žene neće obavljati redovne preglede I da sve žene koje su imale zakazane preglede treba da se jave kako bi dobile nove termine pregleda. Dr Goran Petrović, direktor Opšte bolnice Pirot potvrdio je Pi kanalu da žene sa akutnim problemima treba da se jave na Prijemno -trijažno odeljenj odakle će biti upućene na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice Pirot.

Share This: