Počela zamena azbestnih cevi u ulici Rogoz – VIDEO

04.08.2014. 12:38
rogoz

Prva faza akcije zamene vodovodne distributivne mreže u gradu,koja se realizuje u okviru KFW 4 programa, pre par dana započeta je u ulici Rogoz, jednoj od 8 ulica u kojima će do oktobra azbestne cevi biti zamenjene najsavremenijim polietilenskim cevima. Radove su danas obišli predsednik opštine mr Vladan Vasić I direktor JP “Vodovod I kanalizacija” Zoran Nikolić sa saradnicima.

U naredna tri meseca biće zamenjeno oko 3 kilometra vodovodnih cevi I to u ulicama sa dotrajalom mrežom u kojima su ekipe Vodovoda imale najviše posla kod saniranja kvarova.

Cilj projekta jeste poboljšanje kvaliteta usluga korisnicima, bolji kvalitet pijaće vode ,ali I manji gubici JP “Vodovod” koji se ogledaju u sanaciji čestih kvarova I većem utrošku električne energije. Zamenom vodovodne mreže gubici će biti svedeni na 20-tak% što je u rangu srednje razvijenih zemalja. Izvodjač radova je Vodoprivredno preduzeće iz Ćuprije.

Iako je ulica Rogoz jedna od najkritičnijih za odvijanje saobraćaja, radovi se sprovode bez većih problema I na zadovoljstvo stanovnika ove ulice.

70 % Sredstava za realizaciju prve faze projekta vrednog nešto više od 300 000 evra obezbedjeno je iz kredita , 30 % odnosno oko 90 000 evra je donacija Nemačke razvojne banke. Rok za završetak radova je oktobar 2014. godine.

Share This: