Preko Gazele samo motorna vozila – VIDEO

07.11.2014. 13:32
Radovi-na-mostu-Gazela

Iako je predvidjeno da radovi traju dva meseca, od popodnevnih sati most Gazela dvadesetak dana ranije otvoren je za saobraćaj motornih vozila. Kako je prilikom obilaska gradilišta istakao Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju zahvaljujući zalaganju izvodjača, dosta ranije se privode kraju radovi na rekonstrukciji mosta koji je sudeći prema dosadašnjim saobraćajnim gužvama itekako potreban Pirotu. Asfaltiranje mosta je završeno,ali se vozačima motornih vozila preporučuje oprezna vožnja zbog završnih radova I čišćenja terena. Pešacima se još uvek ne preporučuje prelazak preko mosta,jer su u toku završni radovi na uredjenju pešačkih staza I ograde.

Pored nove kolovozne trake sa hidroizolacionim slojevima, novim pešačkim stazama I ogradom, most će biti osvetljen i najsavremenijom led-diodnom rasvetom.

Posle kompletne sanacije biće ukinuto I ograničenje u pogledu nosivosti mosta, koje sada iznosi do 15 tona.Vrednost radova koje izvodi firma “Bauwesen” iz Lazarevca je 24 miliona dinara.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2