Zaplena lekova na Gradini

17.11.2014. 12:33
preparat za povećanje mišićne mase

Carinici su za vikend na graničnom prelazu Gradina uspeli da spreče dva pokušaja krijumčarenja lekova. U oba slučaja radilo se o turskim državljanima koji su sa sobom nosili ukupno oko 500 kutija neprijavljenih hormonskih preparata. Prvi slučaj se odigrao na ulaznoj strani tog graničnog prelaza, kada je kod belgijskog državljanina turske nacionalnosti, pronađeno 50 kutija muškog hormona tetosterona u gelu ”Testogel” i 18 kutija anabolika koji služe za povećanje mišićne mase ”Anapolon”.
Nedugo zatim je kod turskog državljanina koji je upravljao autobusom koji je iz Nemačke išao ka Turskoj, pronađena 431 kutija (43.100 tableta) hormonskih tableta različite jačine, od 100, 50, 25 mg. Carinici su ovaj slučaj otkrili na izlazu iz Srbije, kada su prilikom detaljne kontrole vozila izvršene u posebnoj traci za pregled.
Pokazalo se da su lekovi bili skriveni u torbi sa ličnim prtljagom vozača, u crnim kesama ispod više sedišta u sredini autobusa, u ostavi za vodu ispod ambalaže, kao i u ostavi kod vozačevog sedišta.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2