Otvorena izložba dela Jovana Grgurovića

10.01.2015. 11:10
pirot-tehnicka-skola-zgrada

U Galeriji „Čedomir Krstić“ sinoć je otvorena prva od dvadeset planiranih ovogodišnjih izložbi na kojoj je predstavljen samo deo stvaralaštva Jovana Grgurovića, akademskog slikara i vajara iz Pirota. Kako je na otvaranju izložbe istakla Radmila Vlatković, direktorka Galerije, izbor radova za prvu Grgurovićevu retrospektivnu izložbu nije bio lak, s obzirom na opus rada jednog od prvih akademskih slikara Pirota. U postavci su se tako pored slika u tehnici ulje na platnu našle i dve skulpture, ali i fotografije mozaika, murala i vitraža koji danasizmedju ostalog krasei pirotske vaspitno –obrazovne ustanove.
Na izložbi je zahvaljujući angažovanju Ane Grgurović, ćerke pirotskog slikara i vajara, predstavljeno 30-tak dela i to neće biti poslednja postavka koju će ljubitelji likovne umetnosti imati prilike da vide u Galeriji, najavila je direktorka Vlatković.
Jovan Grgurović je rodjen 20. Januara 1944. Godine. Akademiju likovnih umetnosti je završio u Beogradu u klasi profesora Lazara Vozarevića, Mladena Srbinovića i Djordja Bošana. Bavio se profesurom, pedagoškim radom i konzervacijom fresaka. Preminuo je u martu prošle godine. Izložba dela Grgurovićevog stvaralaštva za posetioce u Pirotu biće otvorena u narednih desetak dana.

Share This: