Jelisaveta Lilić – na privremenom radu u Libiji-video

19.03.2015. 13:27
Picture 192

 

Jelisaveta Lilić je medicinska sestra i u Opštoj bolnici Pirot radila je 21 godinu. 2005. godine rešila je da, kao i mnogi drugi zdravstveni radnici u Srbiji, krene trbuhom za kruhom i prijavila se na konkurs Ministarstva za rad i zapošljavanje za rad u inostranstvu, i to u Libiji. Ideja je bila da ostane godinu dana, međutim, s obzirom na to da su je u klinici u koji je otišla dobro prihvatili i bili zadovljni njenim angažovanjem Jelisaveta je sa nekoliko pauza u Libiji ostala sve do sada.

Kada je reč o životu u Libiji, Jelisaveta smatra da su svi stranci koji tamo dođu na privremeni rad veoma dobro zaštićeni, preko dana mogu slobodno da se kreću, ali kada padne prvi mrak, prema pravilima koja su tamo na snazi,a i radi sopstvene bezbednosti, svi moraju biti u svojim kućama. Komentarišući navode u medijima da su pre para dana upravo u Libiji u gradu Sertu oteti neki zadravstveni radnici, među kojima i neki koji su poreklom iz Srbije, kaže da, na osnovu dobro obaveštenih izvora, ove informacije nisu u potpunosti tačne.

Medicinskih radnika iz Srbije, kaže Jelisaveta, nema mnogo. Većina njih je otišla prošle godine bilo iz ličnih razloga, bilo zbog trenutne situacije u toj zemlji. A ona se vraća za Libiju 1. aprila, i ovog puta na šest ili sedam meseci.

http://youtu.be/ludjimZkoXk

 

 

48

Share This: