Sastanak Okružnog štaba za vanredne situacije-video

23.07.2015. 11:35
okrug-za-sajt11-620x350

Vodosnabdevanje stanovništva Pirotskog upravnog okruga je redovno I gradjani koji se vodom za piće snabdevaju sa gradskih vodovoda kao I meštani sela koja su u sistemu Javnih preduzeća piju zdravtsveno ispravnu vodu, rečeno je na sastanku Okružnog štaba za vanredne situacije. Opštinski štabovi za vanredne situacije I javna preduzeća ,odgovorna za vodosnabdevanje spremni su da reaguju u slučaju nepredvidjenih okolnosti ,odnosno nedostatka vode za piće. Na sastanku je istaknuta I činjenica o postojanju desetak sela u kojima je gazdovanje seoskim vodovodima prepušteno Mesnim zajednicama, a koje zbog nedostatka finansijskih sredstava ne kontrolišu ispravnost vode za piće u Zavodu za javno zdravlje Pirot.

Uprkos ekstremno visokim temperaturama koje se beleže posldednjih dana , na teritoriji Okruga nije zabeležen ni povećan broj požara većih razmera na otvorenom, ali je ukazano na neophodnost preventive I upućen apel gradjanima da se odgovorno ponašaju posebno po završetku žetve.

Imajući u vidu vremenske uslove koji pogoduju brzom širenju požara , Okružni štab za vanredne situacije apeluje I upozorava gradjane da poljoprivredne radove obavljaju uz povećanu opreznost, ne spaljuju suvu travu I korov I ne lože vatru na otvorenom prostoru ,jer će u suprotnom nadležne inspekcijske službe podneti odgovarajuće prijave. Posebnu pažnju sastanka okružnog štaba za vanredne situacije zadobila je tema iregularnih migranata, gde je ocenjeno da je situacija sa javnom bezbednođću u Pirotskom upravnom okrugu, uprkos činjenici da je tranzitno područje ,posebno opštine Pirot I Dimitrovgrad,stabilna I da nije bilo zdravstvenih problema.

Share This:

TIGAR TYRES Konkurs

TIGAR TYRES Konkurs