Pirotski upravni okrug-sastanak Nadzornog odbora Interregionalnog IPA Programa video

31.07.2015. 11:58
IMG_0167

Predstavnici sedam upravnih okruga iz Srbije, nekoliko ministarstava I lokalnih samouprava učestvovali su juče u radu prvog zajedničkog sastanka Nadzornog odbora Interregionalnog odbora IPA programa prekogranične saradnje Bugarske I Srbije koji je održan u Sofiji. Kako je gostujući u emisiji Boje grada izmedju ostalog rekao Dimitrije Vidanović, načelnik Pirotskog upravnog okruga, teme sastanka bile su Perspektive Evropske unije I fondovi od 2012. do 2020. godine gde su utvrdjeni metodologija , postupci I kriterijumi prilikom raspisivanja konkursa za prekograničnu saradnju.

Evropska komisija ovoga puta finansiraće projekte prekogranične saradnje sa 28 miliona evra, a celokupna vrednost projekata je 34 miliona evra jer su aplikanti projekata u obavezi da učestvuju sa odredjenim sredstvima. Na sastanku je definisan I rok za prijavu projekata.

Pravo da konkurišu za prekogranične projekte imaju lokalne samouprave, neprofitne organizacije , državni organizacije , kancelarije I drugi, a sve informacije aplikanti projekata mogu pronaći na sajtu Kancelarije za Evropske integracije Republike Srbije.

Share This:

TIGAR TYRES Konkurs

TIGAR TYRES Konkurs