Slobodnoj zoni Pirot dodeljena plaketa za doprinos razvoju filantropije za 2015. godinu

24.01.2016. 14:51
Slobodna-zona-Pirot-Virtus-nagrada-2014-1024x768

Slobodna zona Pirot dobitnik je plakete za doprinos razvoju filantropije za 2015. godinu koju je ovom pirotskom preduzeću dodelila  Trag fondacija .

Slobodna zona Pirot je pre dve godine takođe dobila značajno priznanje – “Virtus” nagradu za korporativnu filantropiju, a najnovije priznanje  dokaz je da Slobodna zona Pirot neprestano radi na ovom veoma važnom segmentu poslovanja svake društveno odgovorne kompanije.

Deveti konkurs za nagradu VIRTUS sprovela je Trag fondacija uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u direktnom partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Konkurs je bio otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince.

VIRTUS nagrada, ustanovljena 2007. godine, prva je i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji koja promoviše društveno odgovorno poslovanje kao sastavni deo održivog razvoja kompanija, ali i individualni doprinos filantropiji.

Dobitnici nagrada VIRTUS  za filantropiju za akcije i programe koji su sprovedeni tokom 2015. Godine proglašeni su  na svečanoj ceremoniji u Beogradskoj filharmoniji. Nagrade su uručili: Njegova ekselencija Majkl Kirbi, ambasador SAD u Republici Srbiji, njegova ekselencija Filip Pinington, ambasador Kanade u Republici Srbiji, gospodin Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Radojka Nikolić, predsednica VIRTUS žirija i Biljana Dakić Đorđević, izvršna direktorka Trag fondacije. Nagrade su dodeljene u 5 glavnih kategorija, a dodeljena su i 2 specijalna priznanja.

I Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou  dodeljena je Delta Holdingu  d.o.o. Beograd, za program “Zasad za budućnost“ koji pruža finansijsku i stručnu podršku socijalnim preduzećima u oblasti poljoprivrede kao i mogućnosti plasmana robe kroz Delta Agrar i prodavnice Yuhor.

II Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje  dodeljena je JTI International-u a.d.  iz Sente za donacije u novcu, opremi i volonterskom radu zaposlenih.

III Nagrada za malo i srednje preduzeće preduzeću Nordeus d.o.o. iz Beograda, za podršku kampanjama “Bitka za porodilišta” i “Bitka za škole” kao i za podršku Svratištu za decu i Prihvatilištu za decu.

IV nagrada za Dugoročna partnerstva između poslovnog i neprofitnog sektora dodeljena je GlaxoSmithKline LTD za njihovo desetogodišnje partnerstvo s BELhospisom koje je krunisano programom PULS! koji se sprovodi već 2 godine.

V Nagrada za individualni doprinos filantropiji dodeljena je Milomiru  Glavčiću, penzioneru iz Kanade, za mnogobrojne donacije upućene institucijama i građanima u Srbiji.

VI Specijalna nagrada za lični doprinos u pružanju pomoći izbeglicama -Gordanu Paunoviću za nesebičnu podršku pruženu izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju, a  VII Specijalna nagrada za malo preduzeće

Preduzeću Giros Plus d.o.o. iz Beograda, za inicijativu “Utorak je dan za Giros!”.

 

Share This: