Besplatni pregledi za sve građane u bolnicama

07.09.2017. 12:12
bolnica_zgrada1

U svim opštim bolnicama u Srbiji, kao i u Kliničkim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i u Nišu, od 17. septembra obavljaće se besplatni pregledi za sve građane.
Pregledi će biti i za one koji imaju i za one koji nemaju zdravstvenu knjižicu, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
“Svakom pacijentu koji dođe, uradiće se EKG, izmeriće se nivo šećera u krvi, premeriće se pritisak, na licu mesta će biti rukovodioci tih ustanova, pomoćnici, specijalisti i ujedno sa pregledima, obaviće se razgovor sa ljudima, da se uspostavi odnos i svakog meseca, jednom u mesecu, biće takva praksa”, rekao je Lončar za RTS.
Prema njegovim rečima, ti besplatni pregledi će se menjati, u zavisnosti od onoga šta se otkrije prilikom njih, kao i iz razgovora sa pacijentima – znaće se specijalnost pregleda.
“To je zbog prevencije, a to kreće od malih nogu, pa će i od naredne nedelje Ministarstvo zdravlja, zajedno sa Ministarstvima prosvete i omladine i sporta, ići po školama i predavanjima edukovati decu”, rekao je Lončar..

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2