,, Okom kamere” učestvovala Mlekarska škola

24.10.2018. 11:52
DSCN3806

Povodom obeležavanja 70 godina postojanja i rada Doma učenika srednjih škola Knjaževac, za mesec oktobar učenici Mlekarske škole “dr Oren Pejić” i stanari doma Anđela S. Petrov i Milan Nedelkov u pratnji vaspitača Nele Vučićević učestvovali su u aktivnost iz oblasti rada učeničkih sekcija ,, Okom kamere “. U saopštenju predstavnika Doma učenika se kaže:
“S obzirom da učenici našeg doma poslednjih nekoliko godina ostvaruju zapažene rezultate na Domijadama u kategoriji umetnička fotografija, sa zadovoljstvom smo uzeli učešće u predviđenoj aktivnosti knjaževačkog Doma učenika, koja je održana 20. i 21.10.2018. godine.
Aktivnost ,, Okom kamere “ realizovana je na nekoliko lokacija. Najpre u selu Donja Kamenica, gde su učenici fotografisali crkvu iz XIII ili XIV veka ( istraživanja još traju ), i to spolja i iznutra, kao i stare kuće u ovom selu. Dalje, otišli smo do vodopada Bigar blizu Kalne, koji je takođe fotografisan. Nakon toga, zaputili smo se ka Babinom Zubu. Zaustavljali smo se na nekoliko mesta inspirativnih za fotografisanje. Na Babinom Zubu, na koji se spustila gusta magla, nastale su posebno interesantne fotografije.
Sve se odvijalo pod budnim okom Ivane Stojanović, profesionalnog fotografa iz Knjaževca, inače stručnog saradnika Doma učenika u Knjaževcu. Ona je svesrdno pomagala savetima, podešavala foto-aparate, davala sugestije svim učesnicima ove aktivnosti.
Nakon zajedničkog ručka na Babinom Zubu, vratili smo se u Dom učenika u Knjaževcu, gde je održana žurka za učenike-učesnike aktivnosti ,, Okom kamere “ i učenike-domaćine. Sutradan, posle doručka, usledio je povratak kući.
Osim našeg Doma, u lepo osmišljenoj i odlično organizovanoj aktivnosti ,, Okom kamere “ od strane pedagoga knjaževačkog Doma Dragane Mitrović, učešće su uzeli i domovi iz Niša, Bora, Bosilegrada, kao i dom-domaćin iz Knjaževca.”

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot