10. Dani hleba i sira u Pirotu – video

01.11.2018. 13:56
Dani hleba

10.Jubilarna po redu manifestacija Dani hleba i sira, koja je organizovana povodom obeležavanja godišnjice postojanja i rada Mlekarske škole “dr Obren Pejić” ispunila je očekivanja kako učesnika tako i brojnih posetilaca koji su danas bili u prilici da u holu Doma vojske vide pravi mali sajam posvećen pekarskim i mlekarskim proizvodima. Takmičenje u izradi slavskog kolača, radionice izrade tradicionalnih pekarskih i mlekarskih proizvoda, stručna predavanja i izložba pekarskih proizvoda od umetnički oblikovanog testa samo su neke od aktivnosti koje su pratile ovu manifestaciju.Manifestaciju je svečano otvorila Sladjana Mančić, pomoćnica gradonačelnika Pirota.
Tradicionalne pekarske proizvode od umetnički oblikovanog testa i preradjevine od mleka na manifestaciji je predstavilo 8 stručnih škola iz Srbije, Bugarske i Republike Srpske.
Uporedo sa aktivnostima u Holu Doma vojske , u Mlekarskoj školi organizovane su radionice izrade grčkog “Feta” sira i kačkavalja, kao i takmičenje u izradi slavskog kolača u kojem je učestvovalo 10 učenika iz Prijedora, Prokuplja, Niša,Soko Banje, Smedereva, Aleksinca, Požarevca i Pirota.
Odlukom stručnom žirija prvo mesto u izradi slavskog kolača osvojio je Petar Stanković,iz Prehrambeno hemijske škole Niš, drugo Katarina Spasić, iz Mlekarske škole dr Obren Pejić, a treće Stana Gajić iz Poljoprivredno-prehrambene škole Prijedor. Zlatna plaketa za najlepše uredjen štand dodeljena je Prehrambeno hemijskoj školi iz Niša, srebrna Poljoprivrednoj školi sa Domom učenika “Sonja Marinković” iz Požarevca , a bronzana Mlekarskoj školi “dr Obren Pejić” iz Pirota. Grand Prix nagrada uručena je Prehrambeno hemijskoj školi iz Niša.
Priznanja i nagrade uručeni su i najsupešnijim takmičarima u likovnom i literarnom tematu koji je bio organizovan za mališane PU “Čika Jova Zmaj” kao i za učenike osnovnih i srednjih škola iz Pirotskog okruga.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot