Saopštenje MUP-a

29.11.2018. 13:00
mup

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 55 osoba.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 40 osoba. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i devet maloletnih osoba.
Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 213 krivična dela iz oblasti imovinskih delikata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su D.R. (1986) i M.P. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela krađa.

Sumnja se da su oni od 1. jula do 5. oktobra ove godine krali naftne derivate iz cisterne koja je smeštena u magacinskom prostoru jednog preduzeća.

Na ovaj način, ovo preduzeće oštetećeno je za 1,8 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesettrogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On je, kako se sumnja, sa muškarcem iz Pirota ugovorio prodaju preko Interneta dva mobilna telefona marke „ajfon“ za 125.000 dinara. Nakon što mu je muškarac uplatio dogovorenu sumu novca, mladić mu nije isporučio telefone.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su S.I. (1995) i M.D. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili šest krivičnih dela teška krađa i jednu krađa.

Sumnja se da su oni od 1. oktobra do 17. novembra ove godine provaljivali u garaže i prostorije dve samostalne zanatske radnje na području Bele Palanke iz kojih su ukrali traktor, dva motokultivatora, aparate za pranje vozila, akumulatore, gume za putnička i teretna vozila, naftu i razni alat.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osamnaestogodišnjeg mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pet krivičnih dela krađe.

On se sumnjiči da je od kraja avgusta do polovine novembra godine godine na području Pirota ukrao pet bicikala, čija se vrednost procenjuje na oko 80.000 dinara.

Pretresom policija je pronašla tri bicikle i vratila ih vlasnicima.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvojice mladića, starosti 24 i 23 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

Njih dvojica su sa muškarcem iz Dobanovaca ugovorili preko Interneta prodaju mobilnog telefona marke „huavei P20“ za iznos od 55.000 dinara.

Potom su mu, kako se sumnja, brzom poštom poslali neispravan mobilni telefon.

Beograd,
Broj: 1006/18
29. novembar 2018. godine

Share This: