Na likovnom konkursu za kalendar EU PRO učenica Ekonomske škole Katarina Živković među 12 najboljih u Srbiji

19.12.2018. 11:38
20181218_132452

Uz podršku Evropske unije, razvojni program EU PRO je otvorio nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola iz 99 gradova i opština na temu „Srbija u EU – čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“, kako bi podstakao mlade da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog, kulturnog i privrednog aspekta doprineti Evropskoj uniji.

Ovogodišnja tema je od srednjoškolaca, zahtevala da razmišljaju o aktivnoj ulozi Srbije u procesu evropskih integracija i da imaju u vidu našu bogatu istoriju, tradiciju, kulturno nasleđe ali i savremeno društvo koje živi i promoviše ključne evropske vrednosti, dapredstave one kvalitete kojima će Srbija obogatiti Evropsku uniju. Najbolji radovi po ocenama žirija su na stranicama kalendara EU PRO-a za 2019. godinu, njihovi autori i autorke su nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

Rad učenice 4. razreda Ekonomske škole Pirot, Katarine Živković izabran je među 12 najboljih radova, i nalazi se na kalendaru EU PRO-a za 2019. godinu. Učenica Katarina Živković je nagrađena mobilnim telefonom.

75-Wr6d9xoobr62-1200

Rad Danice DŽunić, učenice 1. razreda Ekonomske škole Pirot ušao je u uži izbor za kalendar i bio je istaknut na izložbi povodom dodele nagrada.

Mentor učenicima Ekonomske škole Pirot bila je profesorka likovne kulture Nina Gogić i ona je nadgledala rad učenika.

Svečana dodela nagrada pobednicima likovnog konkursa održana je 18. decembra 2018. godine u Kraljevu. U okviru svečanosti je organizovana i izložba najboljih prispelih radova i predstavljen je kalendar EU PRO-a za 2019. godinu.

IMG-55cf1b34f4fe618e3e687c7038fac652-V
„Ovogodišnji kalendar će narednih 12 meseci krasiti životni i radni prostor mnogih ljudi koji rade u delegaciji Evropske unije i u institucijama Republike Srbije i podsećaće nas da se investicija u mlade uvek isplati“ – poručila je na kraju svečanosti Ana Stanković predstavnik delegacije Evropske unije u Srbiji.

Share This: