Uoči Božića carinici nedozvoljenu robu otkrivali na neobičnim mestima

09.01.2019. 10:29
Krijumcarene cigarete Gradina 07 01 2019

Na ulazu graničnog prelaza Gradina 7. januara u dva navrata su otkriveni prekršaji u kojima je bilo više aktera.
Кada je „audi “ nemačkih registarskih oznaka koji se kretao ka Nemačkoj stigao na red za kontrolu, 40-godišnji državljanin Turske koji se nalazio za volanom i 25-godišnji rumunski državljanin na mestu suvozača su na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa osim ličnog prtljaga.
Međutim, carinici su tokom pregleda automobila u tapacirungu instrument-table uočili da iza kasete za dokumenta vire paklice cigareta „kamel“. Prebrojavši ih, ustanovili su da se radi o 70 kutija.
Putnici su podelili odgovornost za prekršaj, pa se tako kao vlasnik polovine krijumčarenih cigareta – 700 komada, prijavio vozač, a druge polovine suvozač.
Istoga dana na istom graničnom prelazu zaplenjena je i manja količina različitih vrsta droga koja je pronađena kod dvoje 30-godišnjaka iz Bugarske.
Prekršaj je otkriven u autobusu bugarskih registracija koji je iz Burgasa putovao ka Hamburgu, a sumnjivi putnici odvojeni su za detaljnu kontrolu.
Utvrđeno je da jedan putnik u džepu pantalona nosi kutijicu od kinder jajeta i u njoj kesicu sa približno 10 grama bele praškaste materije u grumenima za koju se sumnja da je amfetamin, dok je njegova saputnica u pakovanje vlažnih maramica sakrila tri ručno uvijene cigarete sa marihuanom.

Share This: