КОМПАНИЈА ТИГАР ДРУГА У ЕВРОПИ ТРЕЋА У СВЕТУ – video

04.04.2019. 14:40
DIREKTOR TIGRA VLADIMIR ILIC

Према званично објављеним подацима компанија Тигар а.д. заузима треће место у свету, а друго у Европи у домену произвођача-извозника гумене обуће. У овој категорији, од компаније Тигар из Србије, боље су рангирани само произвођачи из Кине и Француске.
Према речима Владимира Илића, генералног директора компаније, укупан извоз који је Тигар реализовао у 2018. години, вредносно износи 9.232.000 еура, односно 550.000 пари обуће у групацији под називом „rubber boots hand made“ Извоз који који чини 70% у укупној реализацији компаније, у односу на 2017. годину повећан је за 35 %.
Директор Владимир Илић са поносом истиче да је овакав ранг компаније на светском нивоу доказ да комапнија Тигар сигурним кораком осваја не само европско већ и светско тржиште, а да веште руке пиротских мајстора праве високо квалитетну чизму у којој се корача у целом свету.
Компанија Тигар са производним асортиманом радне, ловачке, модне, дечије обуће и обуће специјалне намене други је произвођач-извозник у Европи, после Француске која има фабрике и производњу престижних брендова „Aigle“ и „Etche“.
Као посебно важно директор Илић истиче да реализација фабрике обуће у сегменту извоза јасно показује промену структуре производње, стратешко усмерење ка скупљим производима и извозну орјентисаност компаније.
Оваквом рангу компаније и експанзији на светском тржишту допринела је израда високо квалитетне обуће специјалне намене за армије скандинавских земаља, израда заштитне обуће која се извози у Хонг Конг за тамошње ватрогасце, Пољску и канадско тржиште, као и израда високо квалитетне гумене обуће за ловце и рударе широм Европе
Према речима директора Илића, просечна извозна цена по пару обуће Тигрове фабрике износи око 17 еура, односно 19.5 еура у Европској унији. Поређења ради, Кина као убедљиво први произвођач-извозник у свету има просечну продајну цену по пару од 5.86 еура.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2