Slobodna zona potpisala MoU sa predstavnicima Kinesko-Beloruskog industrijskog parka “Great Stone” – video

22.05.2019. 18:23
slobodna zona pirot

Tokom posete delegacije iz Pirota Belorusiji, 22. maja 2019. godine potpisan je Memorandum o razumevanju između Slobodne zone Pirot i predstavnika Kinesko-beloruskog industrijskog parka „Great Stone“, najvećeg zajedničkog strateškog projekta Belorusije i Kine.

Memorandum o razumijevanju je uspostavljen u kontekstu inicijativa koje su strane preduzele u cilju saradnje, razmene informacija, iskustava, poboljšanja i intenziviranja njihovog prisustva na tržištima stranih investicionih projekata, forumima i pružanja sigurnog i udobnog scenarija za buduće projekte.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju uspostavljen je okvir za saradnju sa ciljem doprinosa održivom i socijalnom razvoju slobodnih/posebnih ekonomskih zona i industrijskih parkova.

Sporazum su potpisali dr Dragan Kostic, izvršni direktor Slobodne zone Pirot, g. Aliasandr Iarashenka, rukovodilac drzavne institucije Uprave kinesko-beloruskog industrijskog parka „Great Stone“ i g. Sergej Vaitehovski, zamenik generalnog direktora Kinesko-beloruske kompanije za razvoj industrijskog parka.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2