Juniroke GK “Soko 2011.” osvojile zlato na Državnom prvenstvu – video

03.06.2019. 10:39
IMG-20190601-WA0064

Prolećni deo takmičarske sezone pirotske gimnastičarke zaokružile su zlatom. Na Prvenstvu Srbije u A programu koje je održano u Novom Sadu ekipa juniorki u sastavu Milica Golubović, Nikolina Ilić i Milica Mladenović dominirala je u nadmetanju za najsjanije odličje.
Pirotski klub predstavljalo je 12 takmičarki po kategorijama. Pionirke su zauzele 4.mesto gde je za mali broj bodova izmaklo bronzano odličje, a slična situacija bila je i kada su kadetkinje u pitanju. U toj ekipi najviše se istakla Mila Nikolić koja je izborila finala na gredi i preskoku i tom prilikom okitila se bronzanom medaljom. Na finalnom takmičenju uspešna je bila i Milica Golubović koja je u kategoriji juniorki osvojila bronzanu medalju na dvovisinskom razboju. Na finalu po spravama učestvovala je i Nikolina Ilić koja je bila jako blizu osvajanja odličja. 
U kategoriji seniorki Nađa Panić zauzela je pojedinačno 4. mesto u višeboju, a Emilija Nikolić 7.mesto gde su plasmanima uspele  da izbore finala na svim spravama. Prvog dana u višeboju postignuti su jako dobri rezultati koji GK Soko svrstavaju u sam vrh gimnastičkog sporta Srbije.

Share This: