Učešće na MOVIN’ON samitu

06.06.2019. 07:19
slobodna zona pirot

Učešće na MOVIN’ON samitu
U periodu od 4. do 6. juna 2019. godine predstavnici Slobodne zone Pirot učestvovali su na MOVIN’ON samitu u Montrealu u Kanadi, čiji je generalni sponzor kompanija Michelin i koji predstavlja vidjenje budućnosti transporta kroz smanjenja zagadjenja, skraćenje vremena isporuke robe, povećanje mobilnosti.

Preko 5.000 učesnika, kroz veliki broj panela, radionica i B2B sastanaka su razmenili mišljenja na teme kao što su: optimizacija transporta robe i saobraćaja u gradovima, uticaj multimodalnosti na lance snabdevanja, redefinisanje multimodalnog transporta budućnosti, rešenja multimodalnih eko sistema, smanjenje uticaja transporta na zagađenje okoline i mnoge druge teme.

Pored ostalih inovativnih rešenja, na Samitu je predstavljen prototip nove generacije auto-pneumatika, bez vazduha, otpornih na bušenje, koje su razvijene u partnerstvu Michelin-a i Dženeral Motors-a, a njihova pojava na tržištu je planirana 2024. godine što predstavlja značajan doprinos bezbednosti i smanjenju zagađenja okoline.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2