Zapaženi rezultati učenika Tehničke škole na republičkim takmičenjima

19.06.2019. 11:39
tehnička

Učenici Tehničke škole su postigli zapažene rezultate na republičkim takmičenjima ove školske godine. Osvojili su jedno prvo, pet drugih i 8 trećih mesta iz različitih oblasti. Učenik četvrtog razreda smera Tehničar drumskog saobraćaja Miloš Simić osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju saobraćajnih škola. Učenici četvrtog razreda Tehničari mehatronike Martina Nikolić i Veljko Živković osvojili su drugo mesto na republičkom takmičenju iz mehatronike. Treće republičko mesto na takmičenju iz programiranja kontrolera osvojili su maturanti mehatroničari Stanković Matija i Tošić Sava. Treće mesto na republičkom takmičenju iz istorije osvojili su učenik drugog razreda Gogov Miroslav i učenik četvrtog razreda Simić Miloš. Na republičkom takmičenju iz modeliranja mašinskih elemenata treće mesto osvojio je učenik četvrtog razreda smera Tehničar za komjutersko upravljanje Aleksandar Živković. Radonjić Anđela, učenica čevtrtog razreda mašinskog smera osvojila je treće republičko mestu u kategoriji programiranje glodalice.
Učenik prvog razreda smera Elektrotehničar informacionih tehnologija Mančić Lazar osvojio je drugu republičku nagradu na takmičenju iz predmeta Osnove elektrotehnike.
Na književnoj olimpijadi učenici Tehničke škole ostvarili su zapažene rezultate: Mitić Strahinja, učenik trećeg razureda osvojio je drugo mesto, a Gogov Miroslav i Lilić Lazar osvojili su treće mesto.
Ukupan broj učenika Tehničke škole koji su učestvovali na republičkim takmičenjima je 53.

Share This: