U Pirotu otvorena Regionalna kancelarija Svetske organizacije slobodnih zona – video

06.12.2019. 11:52
Presecanje vrpce

Svečanim presecanjem vrpce, Mohamed Alzaruni, predsednik odbora direktora Svetske organizacije Slobodnih zona, Vladan Vasić, gradonačelnik i Dragan Kostić, direktor Slobodne zone danas su u Pirotu otvorili Regionalnu kancelariju Svetske organizacije slobodnih zona. Ovo je 11. po redu Regionalna kancelarija Svetske organizacije.
Jedan od ciljeva Svetske organizacije jeste pružanje podrške kako Slobodnim zonama tako i vladama u regionu posebno u kreiranju zakonskih regulativa koje bi omogućile bolju konkurentnost slobodnih zona i bolji ekonomski razvoj lokalnih samouprava i država.
Benefiti otvaranja Regionalne kancelarije u Pirotu su višestruki, a prenos znanja i iskustva članica Svetske organizacije od izuzetnog su značaja i pomoći za sve u regionu.
Najveći potencijal Slobodne zone za privlačenje invcesticija jesu zakonske regulative i pogodnosti koje pružaju država Srbija, Slobodne zone i lokalne samouprave. Grad Pirot intenzivno radi na prezentaciji tih potencijala , a sve u cilju većeg interesovanja investitora za nova ulaganja.

Share This: