Konkurs za mlade poljoprivrednike – video

19.12.2019. 08:44
Poljop.stoka

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprava za agrarna plaćanja raspisali su Konkurs za podnošenje prijava za ostvarivanje podsticaja za podršku programima koji se odnose na diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima u 2019. godini.
Na konkursu za ostvarivanje podsticaja za mlade poljoprivrednike može učestvovati nosilac komercijalnog gazdinstva starosti do 40 godina, ukoliko prijavu na konkurs podnese do 31. decembra 2019. godine. Pravo na podsticaj ima punoletni mladi poljoprivrednik, nosilac komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu, ukoliko je kao nosilac, odnosno član komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva prvi put upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) počev od 1. januara 2018. godine i nalazi se u aktivnom statusu. Na dan podnošenja prijave na Konkurs poljoprivrednik mora da ima navršenih 18 godina, a u kalendarskoj godini u kojoj podnose prijavu najviše 40 godina života.
Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 75% od vrednosti prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost. Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 1.500.000 dinara.

Share This: