Sajam pirotske peglane kobasice – video

13.01.2020. 10:20
peglana-kobasica-sgf4

Tradicionalni Sajam pirotske peglane kobasice biće održan 25. i 26. januara u hali Kej od 10h. Ovo je 8. sajam po redu, na kome će ove godine učestvovati 40 proizvođača jedinstvonog specijaliteta na svetu. Cena ulaznice u pretprodaji je 100 dinara, dok će kasnije na dan sajma biti 200 dinara.
I ove godine popslednjeg vikenda januara meseca biće organizovan tradicionalni Sajam peglane kobasice. Pripreme za Sajam polako se privode kraju, posebna pažnja do konačne zaštite još jednog pirotskog brenda, i ove godine posvećuje se zdravstvenoj ispravnosti proizvoda i kontroli kvaliteta mesa, te su danas uzorci mesa poslati na ispitivanje u Nišu. Ove godine trebalo bi da ovaj pirotski brend bude uvršten kao proizvod sa zaštićenim geografskim poreklom.
Pored peglane kobasice na sajmu će biti i sira i kačkavalja iz Pirota i čitave Srbije, vino i rakije iz regiona, staroplaninski med, kao i proizvodi organskog porekla. Generalni sponzor manifestacije je Jelen pivo, a promoter ovogodišnjeg sajma biće Boris Milivojević.
Sajam pirotske peglane kobasice pratiće bogat kulturno umetnički program. Nastupiće pirotski bendovi, humoristi I folklorni ansambli.

Share This: