Počeo popis, obeležavanje i kontrola zdravstvenog stanja domaćih svinja na gazdinstvima u naseljenim mestima na području Okruga – video

04.02.2020. 09:18
Obelezavanje svinja

Juče je održana je sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Pirotskog upravnog okruga na kojoj je analizirano stanje na području Pirotskog okruga po rešenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od 13. januara, kojim je proglašena pojava zarazne bolesti – afrička kuga kod divljih svinja u delovima područja lovišta Vidlič i Ponišavlje.
Preporuka Uprave za veterinu je da se od danas krene sa popisom, obeležavanjem i kontrolom zdravstvenog stanja domaćih svinja na gazdinstvima u naseljenim mestima na području Okruga.
Akcija se na području Pirota organizuje u selima Poljska Ržana, Trnjana, Veliki Jovanovac, Mali Jovanovac, Veliko Selo, Krupac, Izvor, Berilovac, Gradište, Činiglavci i Obrenovac.
U Dimitrovgradu će biti obuhvaćena sela Radejna, Smilovci, Prtopopinci, Gulenovci, Visočki Odorovci, Mazgoš i Mojinci.
U saopštenju Okružnog štaba se navodi i da je u interesu svih gradjana da pruže punu podršku i budu kooperativni, a sve u cilju suzbijanja ove zarazne bolesti životinja.

Share This: