Prezentacija uspešnog primera Slobodne zone u Republici Srpskoj

07.02.2020. 11:12
slobodna zona pirot

U Ministarstvu privrede Republike Srpske, g. Zoran Petrović, pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot 6. februara 2020. pred oko 80 predstavnika ministarstava, opština, privrede Republike Srpske predstavio je opšte uslove poslovanja u slobodnim zonama na primeru Slobodne zone Pirot.
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, otvorio je prezentaciju „Slobodne zone u svetu i Evropi – opšti uslovi poslovanja u slobodnim zonama, primer slobodne zone Pirot”, u organizaciji Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.
Cilj prezentacije je upoznavanje načina funkcionisanja slobodnih zona u svetu, sa posebnim osvrtom na ostvarene rezultate Slobodne zone Pirot, kako bi se podstakla ovakva inicijativa i u Republici Srpskoj i da se u posljednjem kvartalu ove godine u skupštinskoj proceduri nađe zakon o slobodnim zonama u Srpskoj, u čijoj izradi će biti korišćena najpovoljnija rešenja primijenjena u Slobodnoj zoni Pirot i drugim zonama.
Zoran Petrović je istakao da su predstavnici Slobodne zona Pirot spremni za saradnju sa prestavnicima Vlade Republike Srpske i sa lokalnim samoupravama i da ćemo se truditi da učestvujemo u usvajanju pravnih zakonskih rešenja.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2