Od nedelje zatvaranje restorana, kafića i tržnih centara

21.03.2020. 09:22
Ana Brnabic

Juče je u Srbiji zabeležen prvi smrtni slučaj kao posledica korona virusa. Reč je o muškarcu, rođenom 1961. iz Kikinde, rekla je na sinoćnjoj konferenciji premijerka Srbije Ana Brnabić. Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju i značaj odgovornog ponašanja svakog gradjanina premijerka Brnabić je najavila pooštravanje mera.
S tim u vezi večeras od 20 sati prestaje javni prevoz na teritoriji cele zemlje.Od nedelje u 20h biće zatvoreni restorani, kafići i tržni centri.
Na sednici Vlade danas će biti usvojena i odluka o zabrani okupljanja više od petoro ljudi.
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su pripremaju bolnice za smeštaj zaraženih u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, nakon što budu popunjeni postojeći kapaciteti.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je spisak 829 prodavnica u kojma će nedeljom od četiri do sedam sati moći da se snabdevaju stariji građani od 65 godina.
Od Evropskih zemalja pandemijom je najteže pogođena Italija. Samo u poslednja 24 sata u Italiji je preminulo 627 osoba od novog koronavirusa, što je do sada najveći broj žrtava u toj zemlji za jedan dan, a broj umrlih time je premašio 4.000.
Novim koronavirusom do sada je u svetu zaraženo više od 275.000 ljudi, a 11.399 je preminulo od posledica zaraze.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2