Na teritoriji Pirotskog okruga potvrdjeno 5 slučajeva obolelih od virusa COVID 19.Od toga troje zaraženih je iz Pirota, a po jedan iz Dimitrovgrada i Bele Palanke

26.03.2020. 12:42
stab

Na teritoriji Pirotskog okruga potvrdjeno je 5 slučajeva obolelih od virusa COVID 19.Od toga troje zaraženih je iz Pirota, a po jedan iz Dimitrovgrada i Bele Palanke.To je na konferenciji Gradskog Štaba za vanredne situacije potvrdila dr Radmila Zec, epidemiolog ZZJZ Pirot.

U kućnoj izolaciji nalazi se 225 osoba. Izvesno sumnjivih na COVID 19 je devetoro gradjana. Kako će se sprovoditi najavljeno prošireno testiranje gradjana govorila je dr Elizabeta Aleksić, direktroka ZZJZ Pirot.

Zbog kršenja mera samoizolacije u pritvoru se u pritvorskoj jedinici u Pirotu nalazi 15 lica, rekla je dr Radmila Zec. Kod devetoro pritvorenih primećeni su simptomi lakše respiratorne infekcije, a rezultati testiranja još uvek nisu saopšteni.

Što se tiče prihvatnog centra za migrante na 4. kilometru, u ovom centru trenutno je smešteno 193 migranta. O njihovom zdravlju računa vodi lekar, kaže dr Zec i dodaje da su predočene preporuke i procedure za prihvat pridošlih migranata.

Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Vladan Vasić rekao je da je situacija u Pirotu pod kontrolom i da razloga za paniku nema.

Dr Radmila Zec još jednom je pozvala gradjane na maksimalnu odgovornsot i prodržavanje propisanih mera.

Share This: