U Pirotu 17 potvrdjenih slucajeva Covid 19, poslat 31 novi uzorak na analizu

07.04.2020. 14:18
ZZJZ Pirot

Prema poslednjim potvrđenim informacijama, na teritoriji okruga laboratorijski je potvrdjeno 21 od 72 uzorkovanih, od toga je 19 u Pirotu, sa napomenom da je dvoje potvrđenih preminulo, pa je shodno tome, stanje potvrđenih slučajeva u Pirotu, 17.

Broj slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je oko 140, i svi su u kućnoj izolaciji.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 5 obolelih lica, i svi su u stabilnom stanju, dok je jedan bolesnik prebačen u KC Niš, i prema poslednjim informacijama i on je stabilnom stanju.

Od početka epidemije pod zdravstvenim nadzorom, zaključno sa današnjim danom je 618 osoba – kontakata, koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim ili potvrđenim slučajevima.

Danas i juče urađen je 31 novi uzorak potencijalno zaraženih, i nadležnoj ustanovi u Batajnici biće poslati na ispitivanje sutra.

Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali molimo da se uvaži apel da se ostane kod kuće, i poštujete preporučenu socijalnu distancu.

Zavod za javno zdravlje Pirot
Štab za vanredne situacije Pirot

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2