ZZJZ- Jos 18 uzoraka iz Okruga poslato na analizu

08.04.2020. 15:29
ZZJZ Pirot

Prema poslednjim potvrđenim informacijama, nema promena i na teritoriji okruga laboratorijski je potvrdjeno 21 od 72 uzorkovanih, od toga je 19 u Pirotu, sa napomenom da je zaključno sa današnjim danom četvoro potvrđenih, nažalost preminulo.

Broj obolelih, tačnije, onih slučajeva koji imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima, je 149, i svi su u izolaciji.

U pirotskoj bolnici trenutno je hospitalizovano 5 obolelih lica, četvoro su u stabilnom stanju, dok je jedan bolesnik u srednje teškom stanju, a dvoje pacijenata je prebačeno u KC Niš.

28 uzoraka potencijalno zaraženih, je na analizi u Nacionalnoj laboratoriji u Batajnici, a danas je uzorkovano još 18 briseva, koji će biti poslati na ispitivanje sutra, iz čega proizilazi da za 46 briseva čekamo rezultate.

Situacija u Pirotu i susednim opštinama je pod kontrolom svih nadležnih institucija, ali molimo da se uvaži apel da se ostane kod kuće, i poštujete preporučenu socijalnu distancu.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2