Preporuke Kriznog štaba

20.05.2020. 07:19
GRAD PIROT

Na jučerašnjoj sednici kriznog štaba je analizirana trenutna situacija i prilagođavanje mera sadašnjoj situaciji, navedeno je u saopštenju. Donete su sledeće preporuke i odluke:
– Počevši od petka, 22. maja, za ulazak u Republiku Srbiju neće biti potreban negativan test, niti posebna dozvola kako za domaće, tako i za strane državljane. Ova preporuka treba da bude potvrđena u četvrtak, na sednici Vlade Republike Srbije.
– Krizni štab doneo je preporuku o otvaranju administrativnog prelaza ka Kosovu i Metohiji.
– Pi-si-ar testovi na koronavirus, na lični zahtev građana Srbije i stranih državljana, koštaće šest hiljada dinara na teritoriji cele Republike Srbije. Za studente i maloletna lica testiranje je i dalje besplatno.
– Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, odlučeno je da se pojedine zdravstvene ustanove koje su bile određene za kovid bolnice postepeno vraćaju u uobičajen proces rada. U takvim ustanovama svi medicinski radnici biće testirani na koronavirus i tek nakon negativnog rezultata počeće da rade.
– Svi članovi kriznog štaba, sa lekarima na čelu, apeluju na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i drugima jer epidemija još uvek nije završena.

Share This:

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 1

Ambulante u Pirotu 2

Ambulante u Pirotu 2