Ovog leta još veća šansa za razvoj domaćeg turizma – video

22.05.2020. 09:17
stara-planina

Poslednjih godina sve je veće interesovanje za domaći turizam u Srbiji, posebno od kada je pre 4 godine počela kampanja  podele besplatnih vaučera.Po tome ne zaostaje ni Pirot sa svojom okolinom .Posebno sada kada je neizvesno koliko cemo moći I da li cemo putovati  van granica zemlje domaći turizam dobija jos vecu sansu za razvoj. Prema rečima Bratislava Zlatkova direktora TO Pirot i ove godine vlada velio interesovanje za boravak u Protu i okolini , a 6 ugostiteljskih objekata za sada je prijavljeno u oviru kampanje Ministarstva. Očekuje se da ih bude još.

Zlatkov ističe da je jedan od problema I nedostatak smeštajnih kapaciteta , jer je potraznja za smestajem trenutno veca od ponude, radiće se na tome u narednom periodu. On dodaje I da je Turistička organizacija spremna da pomogne svakome ko želi da popuni obrazac za vaučer.

Vaučeri se dodeljuju za boravak u ugostiteljsko-turističkim objektima u trajanju od najmanje pet noćenja.

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se samo na šalterima Pošte na teritoriji cele Srbije, dok se obrazac za prijavu može preuzeti sa sajta www.mtt.gov.rs ili dobiti na šalteru Pošte.

Onima koji su stekli pravo na vaučer, Ministarstvo turizma će preko Pošte, dostaviti vaučere lično na adresu u vidu vrednosnog pisma.

Ne može se vršiti rezervacija smeštaja u ugostiteljskim objektima koji se nalaze na opštini, odnosno mestu prebivališta, kao i u mestu studiranja potencijalnog korisnika vaučera.

Korisnik vaučera je dužan da vaučer koristi lično, isključivo za usluge smeštaja u ugostiteljskom objektu Ugostitelja koji je izdao potvrdu o rezervaciji.

Share This: