Druga sednica Veća Saveza samostalnih sindikata za Grad Pirot I opštine Bela Palanka, Babušnica I Dimitrovgrad održana u proširenom sastavu

23.06.2020. 11:51
sindikat

Druga sednica Veća Saveza samostalnih sindikata za Grad Pirot I opštine Bela Palanka, Babušnica I Dimitrovgrad održana je u proširenom sastavu, a pored predstavnika sindikata pirotskog okruga u radu sednice učestvovali su I Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije I Ljubiša Nestorović, predsednik Samostalnog sindikata hemije I nemetala. Nakon izveštaja I aktivnostima Saveza , sprovodjenju odluka I diskusiji o otvorenim pitanjima u sindikalnim organizacijama predsednik Orbović , izmedju ostalog govorio je I o predstojećim aktivnostima I ciljevima saveza.
Članovima veća danas je prezentovan I Poseban kolektivni ugovor za granu hemije I nemetala, koji je od značaja za dve najveće pirotske kompanije-Tigar Tajers I Tigar ad.
Pirot postaje jedan od centara privrednih aktivnosti u Srbiji, kaže Ljubiša Nestorović, I to ohrabruje. Zato je važno da svi granski sindikati kroz savez nastave svoj angažman I dalje unapredjuju saradnju. Kao nosioci privrednih aktivnosti istuču se Tigar Tajers I Tigar a.d., ali ne treba nikako zanemariti ni malu privredu . Prema Nestorovićevim rečima aktivnosti sindikata u narednom periodu biće pojačane I kada je rešavanje problema u Tigru a.d. u pitanju.

Share This: