“Svetionik znanja” za srednjoškolce

16.07.2020. 07:31
svetionik znanja

Četvrtu godinu zaredom, Udruženje „Svetionik znanja“ uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, sprovodi istoimeni projekat koji obuhvata takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica, među kojima je i Pirot. Cilj projekta je unapređenje zajednice u kojoj žive. Svi zainteresovani učenici trećeg i četvrtog razreda srednje škole mogu se prijaviti onlajn do 2. avgusta na svim zvaničnim kanalima udruženja.
„Svetionik znanja“ se održava kao društveno odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Učešćem u ovom projektu, mladi ljudi imaju priliku da uče od eminentnih stručnjaka osnove projektnog menadžmenta i steknu uvid u to kako da ideju koju imaju sprovedu u delo.
U okviru projekta, 15 timova od po 4 člana, uz stručnu pomoć mentora, osmišljavaće projekat za unapređenje svoje zajednice. Pored aktivnosti na lokalnom nivou, srednjoškolci će imati priliku da se pripreme za rad na projektima u Vršcu od 11. do 13. septembra, kao i da ih predstave na završnom događaju, koji će se održati krajem novembra.

Share This: