Novi i sigurniji UPPR, privatizacija, zadržavanje liderske pozicije na Balkanu i unapredjenje proizvodnog programa, samo neki od izazova pred kojima se nalazi Tigar a.d. – video

29.07.2020. 11:18
tIGAR

Redovna Sednica Skupštine akcionara Tigra a.d. biće održana u petak 31. jula. Početak je zakazan za 12 sati, a na dnevnom redu skupštine izmedju ostalog nalazi se odluka o usvajanju godišnjeg finansijskog izveštaja Tigra za 2019. godinu.
Kako je gostujući u emisiji “Boje grada” izmedju ostalog rekao Vladimir Ilić, generalni direktor Tigra a.d., godinu za nama obeležilo je pozitvno poslovanje sve tri fabrike koje su bez prekida radile punim kapacitetom.
Nakon jednog usvojenog Unapred pripremljenog plana reorganizacije, drugog koji jedna klasa poverilaca nije usvojila, sredinom septembra Tigar očekuje treći plan reorganizacije koji bi poverioci trebalo da usvoje s obzirom da će se dugovanja izmirivati iz buduće privatizacije Kompanije. Privatizovanje Tigra će tek uslediti, a ono što je cilj u narednom periodu jeste da proizvodnja ni u jednom trenutku ne stane, kaže direktor Ilić.

Što se tiče tržišta, cilj je da tržište u okruženju, tačnije na Balkanu ne preuzme niko drugi. Lidersku poziciju treba sačuvati, a saradnja sa najvećim Tigrovim partnerom Dekatlonom se nastavlja, kaže direktor Ilić. U planu je i proširenje proizvodnog programa, a bez pomoći države, gradske vlasti, menadzmenta i svih zaposlenih to ne bi bilo moguće, kaže direktor Ilić.

Radnici Tigra od petka su na godišnjem odmoru koji će trajati dve nedelje. Njihovo odsustvo iz proizvodnih pogona biće iskorišćeno za godišnji remont.

Share This: