Rehabilitacija puta na deonici Sadikov bunar – Blato – video

15.09.2020. 10:23
blato

Danas su otpočeli radovi na rehabilitaciji puta Ib reda br.39 – deonica Sadikov Bunar – Blato, pa je u tu svrhu neophodno potpuno zatvaranje saobraćaja.Planirano trajanje potpune obustave saobraćaja je 20 radnih dana. Dužina ove deonice koja će biti rehabilitova je 2,5 kilometera, te su zbog toga radnici najpre počeli sa čišćenjem pored puta, kako bi sve bilo spremno za asfaltiranje koje predstoji narednih dana.

Iz smera Pirota saobraćaj sa državnog puta Ib reda br.39 preusmerava se na državni put IIb reda br.428 do Bele Palanke i dalje državnim putem IIA redabr.223 do saobraćajnog čvora Donji Striževac gde se vraća na državni put Ib reda br.39 ka Babušnici.
Iz smera Babušnice saobraćaj se preusmerava istom trasom,saopstavaju Drumovi A&D, podizvodjači radova.
Obimni radovi koje finansira Vlada Srbije uveliko su u toku i podrazumevaju sanaciju važnih regionalnih saobraćajnica na Staroj planini, ka Babušnici, kanjonu reke Jerme i drugih putnih pravaca. Ukupna vrednost radova na svim deonicama iznosi gotovo 20 miliona evra.
Kako saznajemo od meštana sela Blato I Kostur , svi oni nezadovoljni su alternativnim putnim pravcem i preusmeravanjem saobraćaja, zbog ovih radova kažu u narednom periodu moraće da kruže kako bi stigli do grada I obrnuto više od 50 kilometara.

Share This: