U toku zemljani radovi na rehabilitaciji puta od manastira Sveti Ilija do sela Rsovci. Radi se i pripremni radovi na deonici od Slavinje preko Izatovaca i Protopopinskih vodenica do sela Smilovci u Dimitrovgradskoj opštini – video

23.09.2020. 06:58
Radovi na putu

Na teritoriji pirotskog okruga uveliko se radi na asfaltiranju regionalnih puteva. U potpunosti je završena deonica Trnski Odorovci –Sukovo u kanjonu reke Jerme, uspostavljeno je normalno odvijanje saobraćaja, u toku je sanacija puta Sadikov bunar -Blato gde će u narednih petnaestak dana saobraćaj u potpunosti biti obustavljen, radi se I na deonici od Sopotske petlje do ulaza u Pirot. U okviru ugovora koji je potpisan sa Koridorima Srbije radi se I na uredjenju putne infrastrukture na Staroj planini. Mehanizacija trenutno radi na zemljanim radovima na deonici od manastira Sveti Ilija –Rsovci ,a predvidjena dužina puta koji će biti prošeren I presvučen novim asfaltom je 2,26 km. Rehabilitacijom navedenih deonica biće dodatno unapređena postojeća putna mreža koja povezuje autoput, lokalne i regionalne centre i podiže nivo opšte bezbednosti drumskog saobraćaja. Takođe, obezbeđuju se uslovi za brži ekonomski rast i razvoj turizma za koje već postoje izuzetne prirodne pogodnosti i bogato kulturno-istorijsko nasleđe.
Strugani stari asfalt biće upotrebljen za nasipanje prilaza do Pećinske crkve u Rsovcima I kanjona Vladikine ploče. U toku su I radovi na proširenju I uredjenju regionalnog puta od Slavinje preko Izatovaca i Protopopinskih vodenica do sela Smilovci u Dimitrovgradskoj opštini. Dužina ove deonice je 8,24 km , a radove izvodi firma Trejs, sa podizvodjačem “Drumovi AD” iz Pirota. Do kraja godine radiće se I na deonici Pirot (mali most) – kamenolom Kitka u dužini od 6,15 km.

Share This: