Razvojni budzet Opštine Babušnica – video

24.12.2020. 12:55
image_2020-12-09_111048

Godina epidemije, vanrednog stanja, karantina, parlamentarnih i lokalnih izbora, ekonomske nestabilnosti i neostvarenja svih zacrtanih ciljeva i planova. Ovako će u većini opština i gradova u Srbiji ostati upamćena 2020. godina. U Opštini Babušnica i po maksimalnom ostvarenju budzeta, stabilnosti u funkcionisanju javnog i privrednog sektora, ali i izazovima za kompletno novo rukovodstvo opštinske uprave koje je u protekla četiri meseca uspelo da nakon preseka stanja postavi prioritetne ciljeve i započne aktivnosti na prikupljanju dokumentacije za nove projekte. Generalno godinom na izmaku treba biti zadovoljan,realizacija budzeta lokalne samouprave , nakon rebalansa , iznosi 70% od ukupno planiranog, dok je ostvarenje planiranih prihoda iz budzeta jedinice lokalne samouprave čak 95%, rekla je gostujući u emisiji Boje grada Ivana Stojičić, predsednica Opštine.

Budzet koji su nedavno na sednici SO usvojili odbornici veći je za 17 % u odnosu na ovogodišnji i po tipu je razvojni, jer će u skoro svim segmentima od unapredjenja komunalne infrastrukture do sportskih sadržaja, izdvojena sredstva biti veća,kaže predsednica Stojičić. Od planiranih 808 miliona dinara, prihodi iz budzetskih sredstava iznose 410 miliona,od donacija  238 miliona, a za narednu budzetsku godinu preneta su i sredstva u iznosu od nešto više od 159 miliona.   Planirana je realizacija brojnih kapitalnih projekata, poput dogradnje sportske hale, adaptacije srednje škole i sanacije magistralnog vodovoda Ljuberadja-Veliko Bonjince.Pokrenut je I postupak za realizaciju javno-privatnog partnerstva za povećanje energetske efikasnosti u sistemu javnog osvetljenja, a za asfaltiranje ulica I lokalnih puteva u narednoj godini biće izdvojeno oko 40 miliona dinara.

2021. godinu obeležiće I izrada tri strateška dokumenta-izrada Plana razvoja Opštine Babušnice kao najznačajnijeg dokumenta razvojnog planiranja, Lokalnog akcionog plana za upravljanje otpadom I Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost. Razvoj Opštine zasnivaće se I na unapredjenju poljoprivrede I turističkih potencijala.

 

video https://youtu.be/CJG_KAbAXDE

https://youtu.be/OocsNVOWcts

 

Share This: