ZZJZ-drugog dana januara registrovano 13 laboratorijski potvrdjenih slučajeva pozitivnih na Covid 19

02.01.2021. 12:28
ZZJZ Pirot

Na današnji dan registrovana su ukupno 13 POZITIVNA novoobolela laboratorijski potvrđena  lica sa područja okruga (Pirot 7, Dimitrovgrad 0, Bela Palanka 5 i Babušnica 1), dok su    preminula tri lica u Opštoj bolnici Pirot.

         Danas  su  poslata 22 uzorka brisa na PCR testiranje u laboratoriju „Vatreno oko” u Nišu. 

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE na PCR i antigenskim testovima do danas laboratorijski je potvrđeno 2866 osoba: u Pirotu 1777, Babušnici 319 , Beloj Palanci 473, Dimitrovgradu 297. Od početka epidemije do danas registrovano je 112 umrlih lica sa područja okruga. Od 28.11.2020. do 02.01.2021. preminulo je 83 lica u Opštoj bolnici Pirot. 

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH. Zaražene su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca i stari. Svakog dana povećava se broj zaraženih zapošljenih u zdravstvu.

Sva lica potvrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. Danas je naložena mera kućne izolacije za 10 lica a ukinuta za 2 (potvrđeni i kontakti).

Juče u Covid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je ukupno 64 pregleda od kojih je 30 prvih i 34 kontrolnih. I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda. 

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici procenjuje se kao VANREDNA sa tendencom stabilizacije.

INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA U POPULACIJI JE JOŠ UVEK  VISOK!!! POSTEPENO SE SMANJUJE BROJ OBOLELIH

SAMO  ODGOVORNIM POŠTOVANJEM SVIH  MERA MOŽEMO EPIDEMIOLOŠKU SITUACIJU DRŽATI POD KONTROLOM!!!

 

Share This: