Pred meštanima poplavljenih područja još jedan težak zadatak- čišćenje i dezinfekcija – video

13.01.2021. 11:54
image_2021-01-13_125442

Nišava je već u svom koritu, smanjuje se nivo I u slivu Visočice, a situacija u prigradskim i seoskim naseljima poboljšava. Sa povlačenjem vode menja se slika poplavljenih područja, a bujične vode koje su protutnjale oranicama, dvorištima I podrumskim prostorijama ugroženih kuća ostavljaju  za sobom mulj,veliku količinu nanetog otpada I uništenu skladištenu robu I predmete. Nakon neprospavanih noći i ispumpavanja viška vode pred meštanima je još jedan težak zadatak- čišćenje, a pomoć javnih preduzeća ni ovoga puta neće izostati kaže za Pi kanal Boban Tolić, direktor JP “Komunalac”. Već od danas  pojačane su aktivnosti na prikupljanju I izvoženju nagomilanog otpada, kontejneri će se prazniti dva puta dnevno, a na nekoliko punktova biće postavljeni I takozvani rolo-kontejneri.

Po čišćenju I ispiranju dvorišta I prostorija u narednim danima trebalo bi sprovesti I dezinfekciju  prostorije, I u tome će gradjanima mehanizacijom, ljudstvom I neophodnim dezinfekcionim sredstvima pomoći ekipe Komunalca, kaže Tolić.

Iz JP “Komunalac” pozivaju gradjane koji imaju problema sa iznošenjem nagomilanog otpada da se nadležnoj službi obrate za pomoć.

video https://youtu.be/F7ZehUcZm7g

Share This: