Peglana kobasica Ninoslava Stojadinovića na takmičenju u Manisi osvojila 1.mesto – video

23.02.2021. 07:13
Pirotska peglana stojanovic

Juče od 09,00 do 17,00h na takmičenju u Manisi ( iz tehničkih razloga nije održano u Izmiru кako je ranije bilo planirano) prezentovano je ukupno 11 proizvoda koji su prošli hemijsku analizu i analizu sastava. Analizu nisu prošli četiri proizvoda:
1. Sušena kobasica od govedine i ovčetine iz Kirgistana,
2. Teleća kobasica sa sirom iz Ratingena iz Nemačke,
3. Cervala zečija kobasica iz Švajcarske i
4. Kobasica od mesa irvasa iz Finske.
Prezentacija Ninoslava Stojadinovića je trajala 67 minuta od kojih je 20 minuta bilo ranije snimljenog materijala o kobasici i izjave kompetetnih ljudi iz ove oblasti, 15 minuta je bila prezentacija Pirota i 32 minuta je bio razgovor sa članovima komisije koji su pre svega bili zainteresovani za samu recepturu i proces proizvodnje. Svih sedam članova žirija su izrazili “žaljenje” što potiču iz “toplih krajeva” i ne mogu izraditi specijalitet takvih organoleptičkih svojstava.
Nakon svake prezentacije pristupano je tajnom glasanju i svi članovi žirija su svoje glasove upisivali i stavljali u koverat koji je ostajao zapečaten do 19,00 časova i tada je bodovanje javno otvareno.
Rang lista izgleda ovako:
1. 1.mesto Pirotska peglana kobasica “Stojadinović” iz Srbije, 68,00 od 70 poena,
2. 1.mesto Sušeno meso od losa iz Norveške, 68,00 od 70 poena,
3. 2.mesto Dimljeni losos iz Irske, 62,30 od 70 poena i
4. 3.mesto Kobasica od govedine i zečetine sa Kipra, 58,38 od 70 poena.
Prezentacije proizviđača pratilo je 50-ak predstavnika raznih sajmova, manifestacija i organizacija raznih takmičenja. Mogu sa ponosom reći da sam već danas dobio poziv za prezentovanje Pirotske peglane kobasice “Stojadinović” od strane “FMI” asocijacije koja organizuje slično takmičenje maja meseca u Sakramentu u USA i od gospodina Jae-Ki iz Seula u Južnoj Koreji koji organizuju slično takmičenje. A organizatori sajma hrane u Mersini su zatražili odobrenje da prikažu prezentaciju u celosti na svojoj manifestaciji. – kaže Stojadinović

Share This: