Učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga postigli su odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije

24.05.2021. 10:49
aktiv istorija

Proteklog vikenda u Šapcu je održano državno takmičenje iz istorije za učenike osnovnih i srednjih škola. Šabačka gimnazija bila je odličan domaćin državnog takmičenja iz istorije učenika srednjih škola. U izuzetnoj konkurenciji učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga postigli su odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije.
Marija Manić iz Pirota, učenica Gimnazije Pirot, osvojila je četvrto mesto. Njen mentor je prof. Vladica Tošić.
Predrag Stojanović iz Babušnice, učenik Srednje škole sa domom učenika “Vuk Karadžić” – Babušnica, osvojio je peto mesto, a Natalija Ivanov osvojila je drugo mesto. Njihov mentor je prof. Miodrag Nikolić
Miroslav Gogov iz Dimitrovgrada, učenik Tehničke škole u Pirotu osvojio je drugo mesto, a njegov mentor je prof. Marko Živković.
Kontinuitet odličnih rezultata na državnim takmičenjima iz istorije pokazatelj je odgovornog i istrajnog rada učenika i nastavnika tokom cele školske godine. Zahvaljujemo se školama, roditeljima i lokalnim samoupravama na podršci tokom svih ciklusa takmičenja od školskog do državnog nivoa, navodi se u saopštenju Aktiva nastavnika istorije Pirotskog upravnog okruga
Državno takmičenje iz istorije organizovalo je Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković”, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot