Tretman krpelja i komaraca na teritoriji grada Pirota – video

29.07.2021. 12:32
kej pirot pazarska strana

Preduzeće „SANIT M&M“ D.O.O. iz Niša će u dane 02.08.2021. i 03.08.2021.g. sprovesti treći tretman krpelja i peti larvični tretman komaraca na teritoriji Grada Pirota.
Dana 02.08.2021.g. obaviće se treći tretman krpelja na teritoriji grada Pirota.
Suzbijanje krpelja izvršiće se uređajima sa zemlje na sledećim javnim zelenim površinama:
Kej reke Nišave od železničkog mosta do mosta Gazela(obe strane),zelene površine na Trgu Pirotskih ratnika,površine oko robne kuće Beograd,novog Doma Vojske Srbije i Doma kulture,park hotela Pirot,zelene površine oko gradskog kupališta i akumulacionog jezera,skver Nacional,zelene površine u Takovskoj ulici,površine oko tržnog centra na uglu Takovske i Maksima Gorkog,park Maksima Gorkog,park Momčilov grad,park Trg Republike,park Trg Karađorđe,zelene površine u ulici Ćirila i Metodija,zelene površine u ulici Predraga Boškovića,park LEAP -22.divizije,zelene površine na robnoj i stočnoj pijaci,zelene površine u ulici Nikole Pašića,zelene površine oko sportske hale Kej,zelene površine ispred Maksija,park u ulici Vojvode Stepe,park u ulici Dragoljuba Milenkovića,ulice Kolubarska,Milovana Glišića,Petra Kočića, uglovi ulica 1300 kaplara i Pobede,Treći puk Gavrila Principa,Jerine Nikolić i Josifa Pančića,Treći puk i Pobede i zelena površina u Kozaračkoj ulici pored stambenih zgrada.
Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice Preduzeće „SANIT M&M“ poziva građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog,a toga dana će se izvoditi larvicidni tretman komaraca koji nije zavistan od padavina i po planiranom rasporedu.
Suzbijanje larvi komaraca duž rečnih tokova na teritoriji grada koji predstavljaju staništa komaraca obaviće se po sledećem rasporedu:
02.08.2021.g.-Gradašnička reka od kraja sela Gradašnica do ušća u reku Nišavu,Rasnička reka od sela Barje Čiflik do ušća u reku Bistricu,reka Bistrica do ušća u reku Nišavu, Rogozki kanal od izvorišta Kavak do Kalea,kanal oko tvrđave Momčilov grad,
03.08.2021.g.- Reka Nišava od ušća reke Jerme do ušća reke Temštice, pojas oko akumulacionog jezera i pojas oko gradskog kupališta
Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca.Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti i njegova primena ne zavisi od vremenskih prilika.
Ekipe operativaca biće na terenu počev od 7,00 svakog radnog dana.
Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876., navodi se u saopštenju firme “SANIT MiM” D.O.O.

Share This: