Humanitarni seminar za pomoć malom Piroćancu

06.10.2021. 13:11
MIHAJLO 2

Ovim putem želim da obavestim zainteresovanu javnost o humanitarnom događaju za našeg sugrađanina, Mihajla Stamenkova, desetogodišnjeg dečaka koji boluje od Dišenove mišićne distrofije, progresivne bolesti koja dovodi do gubitka sposobnosti kretanja. Lek postoji i njegovo ime je Ataluren. Problem je što nije odobren u Srbiji i što je njegova cena famoznih 400.000 evra. Da bi imao efekta, deca koja ga primaju moraju ostati na nogama, a većina obolele dece prestaju hodati oko 12. godine života. Mihajlo nema vremena i potrebno je da ide učestalo na fizikalne terapije i vežbe koje bi usporile progresiju bolesti.

Problem malog Mihajla prezentovao sam predsednici Asocijacije pravnika AEPA iz Beograda, Mariji S. Dedović, čiji sam zamenik Generalnog sekretara, a u cilju finansijske podrške 6-7.11.2021. godine biće organizovan dvodnevni humanitarni seminar pod nazivom “RODNO ZASNOVANO NASILJE KROZ PRIZMU TEORIJE I PRAKSE”. Seminar se održava onlajn sa početkom od 17h. Predavači su naše kolegenice Jasmina M. Krštenić, potpredsednica AEPA i Sonja Nikolić Vingert, saradnica AEPA (obe na funkciji zamenica Javnog Tužioca u OJT Lazarevac), kao i kolega, dr Filip A. Mirić, savetnik naše predsednice i naučni saradnik na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu. Svi učesnici dobijaju SERTIFIKAT o učešću.

Kotizacija za učešće je simbolična (1.400,00 dinara na tekući račun AEPA ili 7 SMS poruka za Mihajla Stamenkova poslatih sa istog broja na broj 1103 na 3030 – Fondacija „Budi human” koje se dostavljaju kao dokaz). Prijava se vrši putem e-maila prijava@aepa.org.rs sa naznakom “HUMANITARNI SEMINAR” nakon čega se dobijaju detaljne instrukcije o načinu uplate. Sve pristigle uplate namenjene su isključivo i u celosti za podršku našem sugrađaninu, a o ukupnom iznosu prikupljenih sredstava učesnici će biti podrobno obavešteni.

AEPA je organizacije koja okuplja sve pravnike i pobornike celoživotnog učenja i usavršavanja, kako iz naše zemlje tako i iz inistranstva. Pored edukativnih seminara iz različitih pravnih oblasti, naša organizacija pruža zaštitu marginalizovanim, društveno osetljivim i ugroženim grupama ljudi. Ovo nije prvi put da predsednica AEPA organizuje humanitarne akcije, budući da smo već sakupljali pomoć za žrtve porodičnog i rodno zasnovanog nasilja, udžbenike za obnovu bibliotečkog fonda fakulteta i biblioteka i dr. AEPA posvećuje veliku brigu deci, i predlagač je platforme „Čuvam te”, koja je našla svoje mesto u Akcionom planu Vlade Republike Srbije, kao obaveza koja obuhvata razvoj sistema za elektronsku prijavu, reagovanje i praćenje nasilja u koje su uključena deca, prevenciju i podršku žrtvama.

Apelujemo na sugrađane da se prijave na seminar, jer se tema tiče svih nas, a problem koji Mihajlo ima zahteva urgentno rešavanje. I sam sam u rodnom gradu organizovao više humanitarnih koncerata i smatram da zajedno možemo postići mnogo više. NE OKREĆIMO GLAVU, PRUŽIMO RUKU JEDNI DRUGIMA! BUDIMO LJUDI!

Vladimir Stojanović

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot