Od danas se proizvodi kupljeni u Lidlu mogu iza kasa donirati korisnicima Crvenog krsta Srbije

30.11.2021. 11:53
20211130_084710

Počinje humanitarna kampanja„Mala dela su velika stvar“, u okviru koje Lidl i Crveni krst Srbije pozivaju građane da u bilo kojoj Lidl prodavnici širom Srbije, u periodu od 30. novembra do 19. decembra, kupe i doniraju označene proizvode, koji će biti dostavljeni korisnicima pomoći iz ugroženih grupa.
U Srbiji trenutno ima oko pola miliona stanovnika koji nemaju niti jedan pristojan obrok dnevno, kao ni osnovne uslove potrebne za brigu o higijeni. Ovom kampanjom, kompanija Lidl Srbija želi da omogući svojim potrošačima da se na jednostavan način uključe u pomoć onima kojima je pomoć neophodna, kao i da im posebno u vreme praznovanja i darivanja, pokažu da nisu zaboravljeni.
„Zahvaljujemo se kompaniji „LIDL“ koja je jedna od onih društveno odgovornih kompanija koja je dobro razumela potrebe Crvenog krsta Srbije i naših korisnika. Dobrota je jedino bogastvo koje se deljenjem uvećava, što je i moto akcije LIDLa i Crvenog krsta Srbije „Mala dela su velika stvar“. U vremenu kada siromaštvo pritiska veliki broj naših sugradjana, a kada je epidemiološka situacija zabrinjavajuća, solidarnost, humanost, međusobno razumevanje i pomoć nam je najpotrebnija. Nadamo se da će primer kompanije „Lidl“ slediti i druge kompanije, preduzeća i pojedinci koji mogu na različite načine da pomognu socijalno ugoženim građanima u Republici Srbiji. Crveni krst Srbije će uvek biti spreman da se uključi u ovakve akcije“, istakao je predsednik Crvenog krsta Srbije, prof. dr Dragan Radovanović.
Svi zainteresovani građani voljni da budu deo ove velike humane akcije to mogu uraditi u više od 30 gradova širom Srbije i to donacijom namirnica i proizvoda za ličnu i kućnu higijenu,poput brašna, šećera, pirinča, testenine, konzervi voća i povrća, pasti za zube i sličnim proizvodima dugog roka trajanja. Svi proizvodi namenjeni za donaciju, odlažu se u posebnom delu iza Lidlovih kasa, odakle ih preuzima Crveni krst Srbije i partnerske organizacije, a koji se potom distrubiraju krajnjim korisnicima.

Share This:

Oglašavanje na internet portalu

Oglašavanje na internet portalu

Ketering Sunce Pirot

Ketering Sunce Pirot