Četiri zlatne i jedna bronzana medalja za džudiste kluba “Ipon 010”

06.03.2022. 21:25

Milica Sandić, Luka Golubović, Sergej Stanimirović i Kostadin Kostić osvojili su zlatne medalje, a Petar Zajić bronzanu na međunarodnom turniru «Mladost Evrope» koji je danas održan u Nišu. Odlična peta mesta i bodove za džudo klub Ipon 010 osvojili su Janko Potić, Bogdan Manić, Ognjen Petrović i Dušan Anđelković. Džudiste su predvodili treneri Danilo Drašković i Marko Cenić.
«Izuzetno sam zadovoljan postignutim rezultatima jer je ovo prvi turnir u sezoni za mlađe kategorije, odnosno za džudiste uzrasta od 9 do 14 godina. Naš klub Ipon 010 predstavljalo je 15 takmičara, a za mnoge je ovaj turnir bio i prvi izlazak na borilište. Turnir «Mladost Evrope», jedan je od najjačih u regionu, pa je i učešće na ovoj smotri velika privilegija i pobeda za svakog takmičara. Pirotski džudisti su pokazali borbenost i odličnu formu na početku sezone.» rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba Ipon 010.
«Očekuju nas naporni treninzi i još bolji rezultati na predstojećim turnirima. Do kraja meseca kadeti i juniori nastupiće na turniru «Trofej Beograda», a najmlađi džudisti na međunarodnom turniru u Nišu», naglašava trener Drašković.
Na turniru «Mladost Evrope», koji je organizovao džudo klub «Šogun» iz Niša učestvovalo je 400 takmičara iz više od 40 klubova iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke

Share This:

Kvalitet vazduha u Pirotu

Kvalitet vazduha u Pirotu